Välkommen till bloggen om skärande bearbetning. Vår stora hemsida hittar du på www.GnosjoRegion.se

Vad kan du tjäna på snabbavveckling?

När tiden för att avveckla ab kommer så har du möjlighet att välja snabbavveckling. Det här är en avvecklingsmetod som i grund och botten handlar om att du säljer ditt bolag för att låta ett annat bolag lägga ner det åt dig. Detta sker då ditt bolag är vilande och kan innebära flera viktiga fördelar.

Snabbavveckling är perfekt när du avskyr administrativt arbete

Du kanske drev en firma som erbjöd fräsning och svarvning av bästa sort och du kan det mesta om metallbearbetning. Men allt det ekonomiska skickade du till en revisor. När bolaget väl är vilande så har du inte mycket att göra med det och då kanske en avveckling på egen hand känns som för mycket att hantera.

Det ska sägas att likvidationer av bolag som är vilande inte alls är komplicerade. Du klarar detta på egen hand. Men du kan också välja snabbavveckling helt enkelt för att du tycker att det finns bättre saker än företagande att lägga din tid på.

Du blir klar snabbt med avvecklingen

En annan stor fördel med att välja snabblikvidation är att den går snabbt. Det innebär att du inte måste lägga många månader på att genomföra alla steg som krävs för att avveckla ab. Det här är ju bra för dig som verkligen inte har tid och lust att pyssla med ett företag som du lägger ner.

Fast också för dig som kanske kommer att gå vidare med annan verksamhet. Om du slipper fundera på hur det går med likvidationen så har du ju mer plats och utrymme i ditt schema för att göra annat. Bara det att du slipper tänka på saken spar en massa energi.

Du får ut pengarna ur bolaget omedelbart

En fördel som kan få betydelse oavsett om du har gått i pension eller om du ska göra något annat är att du får ut pengarna ur ditt bolag i samma stund som du säljer det för likvidation. När ett bolag som sköter avvecklingar köper din firma så betalar de ut pengarna från aktiekapitalet minus den avgift de tar för uppdraget.

Det här betyder att du i vissa fall har möjlighet att få ut pengarna på under en veckas tid. Det kan ju verkligen vara en stor hjälp om du behöver detta kapital just nu och inte vill vänta upp till 9 månader på att få det.

Det här är också en av de främsta anledningarna till att entreprenörer som skulle kunna avveckla bolag själva väljer snabbavveckling. När den genomförs av en seriös bolagsservice så är den smidig och effektiv. Då får du verkligen ut det bästa av arrangemanget och kostnaden för det hela kan ses som rimligt då du spar tid och får ut pengarna på en gång.